Πάνω Frame [668xX]
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα
Banner Αριστερό 2
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ » ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ

Φωτοερμηνεία είναι η τέχνη εξέτασης ενός αντικειμένου πάνω στις αεροφωτογραφίες με σκοπό την αναγνώριση του και εκτίμηση της σπουδαιότητας του. Η φωτοερμηνεία γίνεται μονό με την χρήση αεροφωτογραφιών (στερεοσκοπικων ζευγών) που προμηθευόμαστε από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (Γ.Υ.Σ , Ο.Κ.Χ.Ε, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Λέγοντας φωτοερμηνεία εννοούμε την στερεοσκοπική παρατήρηση των ζευγών αεροφωτογραφιών η οποία γίνεται με επιτραπέζιο και κατοπτρικό στερεοσκόπιο. Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω στερεοσκόπια γίνεται εφικτή η στερεοσκοπική (τρίτη διάσταση) παρατήρηση όλων των αντικειμένων των Α/Φ με αποτέλεσμα να έχουμε όσο το δυνατόν ξεκάθαρη εικόνα για το αντικείμενο που εξετάζουμε. Η Τρίτη διάσταση μας δίνει την δυνατότητα να καταλάβουμε (κυρίως στις παλαιότερες αεροφωτογραφίες) τα κτίσματα, την ύπαρξη ρεμάτων αφού διακρίνεται το βάθος τους, την βλάστηση των εκτάσεων (θαμνώδη, δενδρώδη, αμπελώνες, χορτολιβαδική, καλλιέργειες), τον διαχωρισμό οικοπέδων.

Η στερεοσκοπική παρατήρηση βοηθά σημαντικά στην στήριξη των θέσεων μας στα Δασαρχεία και τις Επιτροπές, καθώς και στα δικαστήρια.

Ο εντοπισμός των εκτάσεων σε παλαιότερες Α/Φ γίνεται με την βοήθεια λογισμικών όπως το Auto CAD MAP 2012 και την χρήση πρόσφατου ορθοφωτοχάρτη όπου λόγω των μικρών αποκλίσεων που έχει μας βοηθά με τα σταθερά σημεία που υπάρχουν σε αυτόν, στην σωστή τοποθέτηση της έκτασης από τις πρόσφατες αεροφωτογραφίες στις παλιότερες έως το 1938 χωρίς υπάρχουν σφάλματα.
 

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
 
ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ - ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ
ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ - ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ
 
ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ
ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ
 
ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΡΟΜΟΥ - ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ
ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΡΟΜΟΥ - ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ
 
ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΟΡΙΩΝ
ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΟΡΙΩΝ
 
ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΡΕΜΑΤΩΝ
ΦΩΤΟΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΡΕΜΑΤΩΝ
 
Εμφάνιση 1 έως 6 (από 6 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 
Banner Δεξί 1 [200xX]
Banner Δεξί 2 [200xX]
Banner Δεξί 3
SSL Certificates